E-pastu hostings un e-pastu izsūtīšana

1. E-pastu hostings

1.1. Mājas lapas hostings ar e-pastu pārvaldību

Visbiežāk organizācija izvieto e-pastus pašas pārvaldītā serverī. Lielākām organizācijām ir savas prasības un atbilstoši IT pārvaldības resursi, savukārt mazākām organizācijām visbiežāk ir jāizmanto publiski pieejamie pakalpojumu sniedzēji, kuri piedāvā e-pastu izveidi un uzturēšanu. 

Ja jums ir izveidots savs mājas lapas hostings, visbiežāk ir jābūt iespējai izveidot arī e-pasta adreses - mājas lapa tiek uzturēta uz viena servera kopā ar e-pastu adresēm. Biežāk izmantotajos hostinga vadības paneļos cPanel un Plesk tas ir salīdzinoši vienkārši izdarāms. 

Ja pietrūkst informācijas, vērsieties pie hostinga atbalsta sniedzēja, kuri var izveidot e-pastu Jūsu vietā, bet vislabāk tomēr ir zināt un apgūt pamata lietas:

  • kā izveidot e-pasta adresi

  • kā nomainīt paroli

  • kā dzēst adresi

  • kā pieslēgties e-pasta kastītei, izmantojot pārlūkprogrammu (webmail) vai pieslēgšanās datus e-pasta klienta izmantošanai

  • kā izveidot pārsūtīšanu no vienas pastkastītes uz citu

Hostinga pakalpojumu sniedzēji visbiežāk lētākajos plānos piedāvā ierobežotu e-pastu izveidi, piemēram, 1-3 pastkastītes, tādēļ izvērtējiet, cik e-pasti būs vajadzīgi un pieņemiet lēmumu par atbilstošākā plāna izvēli. Nemainīgi svarīgi ir pievērst uzmanību hostinga sniedzēja reputācijai un tehniskajām iespējām. E-pasti ir biznesam kritiski, tādēļ lēta hostinga izmantošana var būt risks gan datu noplūdēm, gan arī e-pastu piegādes problēmām, jo konkrētais hostinga sniedzējs varbūt regulāri tiek izmantots masveida (spamveidīga) satura izsūtīšanai un “sliktie kaimiņi” traucēs veiksmīgi jums izsūtīt e-pastus, lai tie nenokļūtu spama pastkastītēs.