E-pastu hostings un e-pastu izsūtīšana

2. E-pastu drošība

E-pastu drošība

Līdzīgi kā cita organizācijas informācija ir jāaizsargā un jāpadomā par salīdzinoši vienkāršiem soļiem, lai tas notiktu veiksmīgi. Svarīgi atgādināt, ka e-pasts bieži vien ir centrālais posms, lai ar tā palīdzību varētu atjaunot paroles, piekļūt sarakstēm, izsūtīt viltus e-pastus, tādēļ e-pasta piekļuvei ir jābūt maksimāli drošai.

Grūti uzminama un unikāla parole

Parole nedrīkst būt pārāk vienkārša, lai to nevar uzminēt. Izmantojiet dažādus simbolus, lai būtu pārliecināti, ka e-pasta parole ir pietiekami droša. E-pasta paroles nomaiņai vajadzētu būt regulārai, lai aizsargātu pastkastīti. 

Piekļuve pārlūkprogrammā (webmail)

Neizmantojiet webmail servisus, piemēram, mail2web.com un līdzīgus, ja vien tā nav patiešām liela nepieciešamība. Piekļuves e-pastiem no pārlūkprogrammas bieži vien nodrošina hostinga pakalpojuma sniedzējs, vaicājiet viņiem par šo iespēju. Tas nodrošina, ka e-pasta pieejas tiek izmantotas tajā pašā serverī, kur atrodas pastkastīte, nevis tiek izmantots papildu starpnieks, kas var radīt drošības riskus.

Papildu aizsardzība ar divu soļu autorizāciju

Divu soļu autorizācijas (saīsināti dēvē par 2FA) uzstādīšana - to obligāti vajadzētu aktivizēt e-pasta servisiem kā Gmail, bet vaicājiet jūsu IT administratoram vai hostinga pakalpojumu sniedzējam par iespēju uzstādīt šo papildu drošības līmeni. E-pasta piekļuves brīdī šādā gadījumā tiks vaicāta ne tikai parole, bet arī papildu kods, kuru var piegādāt izmantojot kādu no drošības aplikācijām kā Google Authenticator vai SMS kodu u.c.

Viltus e-pasti ar aicinājumu atjaunot datus

Esiet īpaši uzmanīgi, ja saņemiet aizdomīgus e-pastus. Hakeri cenšas apmānīt lietotājus, nosūtot dažādus e-pastus, piemēram, jūsu e-pasta parole ir jānomaina vai izveidot viltus administratora vēstuli, ka ir problēmas ar jūsu e-pastu. Rūpīgi pārliecinieties par sūtītāju, atverot saites, pārliecinieties, ka saites ir pazīstamas un drošas. HTTPS (SSL) adresē vēl nenozīmē, ka šī ir droša vide, kur var ievadīt savu paroli - krāpnieki var izmantot viltus lapas, lai iegūtu jūsu datus. Pat ja tā ir tikai paroles ievadīšana - krāpnieki nosūta unikālu saiti, lai zinātu, kuram e-pastam šī parole tiek izmantota.

Piemērs viltus e-pastam ar centieniem iegūt lietotāju uzticību un reakciju uz e-pastu, kurā vēstīts par pārkāpumiem un aicinājums pieslēgties portālam, lai labotu šo situāciju. Ja "upuris" atver šo saiti, mēģina pieslēgties savam e-pastam, tas var pat izdoties, jo pasta pārlūkošana web vidē (webmail) var strādāt korekti, savukārt šajā pašā brīdī parole nonāk arī krāpnieku rokās un pēc laika jums vairs nebūs iespēja izmantot savu e-pastu. Tādēļ esiet īpaši uzmanīgi, uzglabājot un lietojot savu e-pasta paroli.

Viltus e-pasts