3. Lapas (klienta puses) statistika

3.1. Lapas apmeklētāju ieraksti

Klientu rīcības jeb sesiju ieraksti – nodrošina dažādi servisi kā SmartLooks, Fullstory, HotJar, Inspectlet, MouseStats,, Microsoft Clarity (bezmaksas) u.c. Šie ieraksti nodrošina ļauj ļoti detalizēti sekot līdzi klientu uzvedībai lapā, izdarīt secinājumus - to var salīdzināt kā skatīšanos pāri plecam brīdī, kad lietotājs izmanto jūsu mājaslapu telefonā vai datorā. 

Lai pārliecinātos darbībā, varat atvērt šo Inspectlet demo: https://ej.uz/insdemo

  1. Pakustiniet peles kursoru, aizpildiet testa laukus (ar izdomātiem datiem, bet lai varat atpazīt, ka tas ir jūsu ievadīts - varat arī kaut ko ievadīt, nodzēst rakstīt pa jaunam)
  2. Lapas apakšā poga «Watch your Recording» - nospiediet to, kad esat veiksmīgi aizpildījuši formu. 
  3. Uzgaidam 15-30 sekundes, automātiski ielādēsies mūsu ieraksts

Līdzīgu sesijas ierakstu demonstrāciju piedāvā Mouseflow: https://mouseflow.com/demo/

Šādi sesiju ieraksti ir īpaši noderīgi, lai testētu lietotāju uzvedību dabīgā vidē. Lietotāju testēšanas metodes kā vērošana, skaļā domāšana liek cilvēkiem domāt un satraukties, ka viņi tiek vērtēti un novēroti. Šie sesiju ieraksti pilnībā ir neredzami lietotājam un viņam nerodas papildu satraukums.

SmartLook.com ierakstu saraksta piemērs

Lapas īpašnieks var atlasīt, kurus lietotāja segmentus vēlas skatīties, piemēram, lietotāji, kuri veica pirkumu vai pameta grozu, vai atrodas noteiktā valstī utml.

Smartlook piemērs