3. E-pastu mārketings

3.2. E-pastu izsūtīšanas servisa izvēle

Pasaulē ir vairākas populāras e-pastu izsūtīšanas platformas - katrai organizācijai vajag atrast tieši sev piemērotāko partneri, kurš var sniegt pakalpojumu atbilstoši jūsu prasībām, bet vissvarīgāk - ievērojot GDPR prasības. 

Populārāko servisu saraksts

  • MailerLite - Latvijā viens no populārākajiem e-pasta mārketinga rīkiem, arvien vairāk digitālā mārketinga speciālistiem ir pieredze ar šo, tādēļ arī var vaicāt padomu citiem

  • MailChimp

  • CampaignMonitor

  • Sendinblue.com

  • Klaviyo.com

Vairākas platformas piedāvā arī bezmaksas plānu, kas ļauj labāk izvērtē servisa sniegtās iespējas, bet visbiežāk šie plāni ir krietni limitēti un papildu funkcijas izvērstākiem testiem ir pieejami jau maksas plānots - tādā gadījumā ir vērts pievērst uzmanību naudas atmaksas iespējām. Testēšanai vislabāk ir izmantot atsevišķi izveidotu subdomēnu, lai neaiztiktu testa nolūkos pamata domēnu, piemēram, izmantot adresi testam.zimols.lv, nevis zimols.lv adresi. 

Ieteicamās lietas, kam pievērst uzmanību platformas izvēlē

  1. Izmaksas - protams, būtiskākais aspekts ir cena un kopējās servisa izmaksas. 

  2. GDPR jeb vispārīgās datu aizsardzības regulas prasības, tai skaitā vai e-pasti tiek uzglabāti Eiropas Savienības serveros.

  3. Dizaina veidnes un redaktors - kādas dizaina iespējas tiek piedāvātas, vai ir gatavas veidnes, kuras ir jums piemērotas, cik ērts un atbilstošs ir satura redaktors, ar kuru pielāgot un veidot jaunas veidnes. Atsevišķi servisi piedāvā savā pusē arī veidot landing lapas, kuras izmantot e-pastu kampaņām.

  4. Latviešu valodas atbalsts - vai saskarne piedāvā klientiem latviski iespēju pieteikties, atteikties, paziņojumi, vai tos var paši iztulkot. Nebūs pārāk uzticami, ja daļa no e-pasta komunikācijas parādīsies angļu valodā un saturs būs latviešu valodā. 

  5. Klientu atsauksmes - aplūkojiet un izvērtējiet citu klientu pieredzi par konkrēto servisu, nepaļaujieties tikai uz servisa lapā publicētajām atsauksmēm. 

  6. Analītikas iespējas - ja jums ir nozīmīga klientu aktivitātes uzskaite un atbilstošas atskaites, izvērējiet servisa piedāvātās analītikas iespējas, jo tās dažādiem servisiem var ievērojami atšķirties.

  7. Automatizācija - ja plānojat mārketinga tuneļu automatizāciju ar automātisku e-pastu izsūtīšanu dažādos klienta ceļojuma posmos, jums būs nepieciešama automatizācija.