Course Title: Ievads studijās un pētniecībā

Credit Points: 3.00 (ECTS)

    Educational Aim
    • Kursa mērķis ir sniegt dalībniekiem iespēju izveidot vai uzlabot izpratni par mācību stratēģijām un regulējumu, kā arī pētniecību, kritiski apskatot studiju un pētniecības valodu, ētiku un pieejas.

    Annotanion
    • Šis bakalaura līmeņa studiju kurss sniedz ievadu studiju un pētniecības konceptuālajos pamatos un praksē. Kurss iepazīstina ar studiju un pētniecības valodu, ētikas principiem un izaicinājumiem, kā arī ar pētniecības procesa elementiem, izmantojot kvantitatīvās, kvalitatīvās un jauktās metodes. Dalībnieki izmantos šos teorētiskos pamatus, lai sāktu kritiski izvērtēt literatūru, kas attiecas uz viņu jomu vai interesēm, un noteiktu, kā pētījumu rezultāti ir noderīgi, veidojot izpratni par studiju, sociālo, vietējo un globālo vidi.


    Obligatory Reading List
    • 1. Kraushaar F., Veide M., (2013) Augstākās izglītības internacionalizācija Latvijā? : Kā akadēmiskais sektors var izmantot Austrumāzijas valstu pieredzi. Rīgas: Latvijas Universitāte, 151 lpp.
      2. Ievads pētniecībā: stratēģijas, dizaini, metodes. Sastādītāja Mārtinsone K. Rīga, RAKA, 2011,- 284 lpp.
      3. Kristapsone S. Zinātniskā pētniecība studiju procesā. Mācību grāmata sociālo zinātņu programmu studentiem. – Rīga: BAT Turība, 2008.- 352 lpp.

    Additional Reading List
    • 1. Pētnieka – pasūtītāja sadarbības rokasgrāmata [online]. Pieejams: http://www.petnieciba.lv/templates/kasiic/files/petnieka-pasutitaja_sadarbibas_rokasgramata.pdf
      2. Pētniecības terminu skaidrojošā vārdnīca / [Kristīne Mārtinsone . [u.c.]; sastādītāja Ilva Eņģele] Rīga: RaKa, 2011.- 74 lpp.
      3. Орехов А.М. Методы экономических исследований.- Москва: Инфра-М, 2006.- 390 с.

    Learning Outcomes
    • SR1: izprast institūta sistēmu, kā arī metodiskā darba organizāciju un plānošanu, noteikt specialitātes potenciālu darba tirgū.
      SR2: izmantojot zinātniskās bibliotēkas krājumu, sistematizēt informāciju par tēmu studiju programmas ietvaros, kā arī pamatot savas profesijas izvēli.
      SR3: spēj pielietot dažādas metodes efektīvai akadēmiskā darba organizēšanai, prot strādāt ar informācijas avotiem, pamatot pētījuma problēmu, sagatavot pētījumu prezentācijai, aizstāvēšanai un diskusijai.

    Assesment Strategy
    • Elemnets Element weighting (%) Description
      Darba atskaite 20“Literatūras apskata rezultāti par interesējošo tēmu
      Prezentācija 30“Literatūras apskata rezultāti par interesējošo tēmu
      Eksāmens 50Mutvārdu eksāmens
Last modified: Friday, 13 September 2024, 3:38 PM